Redüktörümün garanti kapsamı nedir?
  • Redüktörler ve motorlu redüktörler elektrik motoru hariç iki yıl garantilidir. Motor garantisi için elektrik motoru üreticisinin garanti belgesini veya kullanım kılavuzunu inceleyiniz. Bu garanti, redüktörün bu kullanım kılavuzunda anlatıldığı şekilde montaj edilmesi ve çalıştırılması ve ürün katalogda belirtilen müsaade edilir sınırların içinde kullanılması halinde geçerlidir.
  • Garanti süresi, garanti belgesinde doldurulan devreye alma tarihinden itibaren başlar ve iki yıl sürer. Devreye alma tarihi, fatura tarihini üç aydan daha uzun bir süre geçiyor ise toplam garanti süresi fatura tarihinden itibaren 27 ay ile sınırlandırılır. Devreye almadan sonra, garanti belgesinin doldurulup tarafımıza ulaştırılmaması halinde, toplam garanti süresi fatura tarihinden itibaren 24 aydır.
  • Garanti süresi içerisinde bakım, tamir veya değişim için geçen süre, garanti süresine ilave edilecektir. Bu ek garanti süresi, problemin firmaya iletildiği günden, problemin giderilip ürünün yerinde yeniden devreye alınmasına kadar geçen süredir.
  • Garanti süresi içerisinde ürün, üretim veya montaj hataları nedeni ile arızalanır veya çalışmaz ise, ürün ücretsiz olarak tamir edilir.
  • Garanti süresi içerisinde ürün, üretim ve montaj hataları nedeni ile tamir edilemeyecek şekilde arızalanır veya çalışmaz ise, servis departmanının ürünün tamir edilemeyeceğini belirtir raporuna istinaden, ürün ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilir.
  • Müşteriler servis veya tamir sonrası oluşan problemler için üreticiyi bilgilendirmelidirler.
  • Bu garanti, ürünün kendisi dışında, ürünün kullanıldığı müşteri tarafındaki tesis durması, fiziksel veya ruhsal yaralanmalar gibi zararları kapsamaz.
Teknik resim indiremiyorum ne yapmalıyım?

Sitemizden aradığınız teknik resmi indiremediğiniz takdirde info@yilmazreduktor.com adresinden bizimle irtibata geçiniz.

Teslim süresini etkileyen unsurlar nelerdir?

Teslim süresini etkileyen en önemli unsurlardan biri standart ürünler dışında yapılan ilave özelliklerdir. Bunun dışında stok durumunu dikkate alınarak   sipariş verilmelidir. Dışarıdan tedarik edilmesi gereken parçalarda oluşabilecek aksaklıklar teslim süresi belirlenirken dikkate alınmaktadır.

Servis faktörü birin altında olan redüktör kullanmalı mıyım?

Uygulama şekline göre, çalışma şartları iyi belirlendiği takdirde servis faktörü birin altında seçim yapılabilir. Ancak servis faktörü 0,8’in altında redüktör seçilmemelidir. Böyle bir durumda bize danışınız.

Montaj pozisyonu sipariş verirken ne kadar önemli?

Montaj pozisyonu yağ miktarı ve seviyesi açısından hayati önem taşımaktadır. Ayrıca montaj pozisyonuna göre ek donanım yağlama için kullanılabilir. Müşterilerimiz makinelerinde bulunan yere göre doğru montaj pozisyonunu seçmelidirler.

Hangi tip redüktör benim kullanım alanıma daha uygun?

Bu sorunun kesin bir yanıtı olmamakla beraber, sektöre özel çözümler mevcuttur. V serisi vinç redüktörleri; HTE, KRE, DTE gibi extruder redüktörleri;    NRB gibi karıştırıcı redüktörleri bunlara örnektir. P serisi planet redüktörler mobil uygulamalarda ağırlık kazanmaktadır. Genel endüstriyel uygulamalarda en uygun redüktör tipi redüktörün bağlanacağı makineye ve montaj şekliyle yakından ilişkilidir. Katalogda belirtilen seçim kriterleri de dikkate alınarak uygun redüktör seçilmelidir. Yardım için satış bölümünden destek alınabilir.

Teklif isteğime onay maili gelmedi, ne yapmalıyım?

Teklif isteğinize onay e-postası gelmeden isteğiniz işleme alınmamış demektedir. Lütfen satış temsilcinizle temasa geçiniz.

Soğutma seçeneklerini hangi durumlarda kullanmalıyım?

Başta H, B, P tipi redüktörler olmak üzere çevre şartları da göz önünde bulundurularak yapılan hesaplar doğrultusunda soğutma seçenekleri kullanılabilir.

Servis faktörünü etkileyen faktörler nelerdir?

Servis Faktörünü Etkileyen Başlıca Faktörler:

  • Günlük çalışma süresi
  • Yük sınıfı
  • Saatteki dur kalk sayısı
  • Redüktör tahrik tipi
  • Diğer etmenler

Servis faktörü dışında seçimi etkileyen seçim faktörleri ile ve termal güç hesabı gerektiğinde göz ardı edilmemelidir.

Yağ miktarı ve cinsi redüktörün çalışmasında nasıl rol oynar?

Çevre koşulları, çalışma şartları ve redüktör yapısına göre yağ miktarı ve cinsi doğru seçilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi farklı yağ tipi ve cinsinin karıştırılmaması gerektiğidir.

Redüktörüm el değmeyecek kadar sıcak çalışıyor, normal mi?

Redüktörlerin yüzey sıcaklığı tiplerine göre maksimum 70 – 80 °C arasındadır. Bu sıcaklıklarda redüktör yüzeyi el değmeyecek kadar sıcaktır. Özellikle      sürekli çalışan sonsuz tip, extruder tip ve planet redüktörler üst ısı sınırında çalışır.

Yılmaz Redüktör kullanarak rakiplerime ne gibi üstünlük sağlayabilirim?
  • Monoblok gövde yapısı sayesinde rijitlik ve stabilite
  • Yılmaz Redüktör’ün geniş ürün yelpazesi sayesinde optimum çözüm sunabilme
  • Muadil ürünlerde fiyat avantajı
  • Yüksek dişli kalitesi
  • Şeffaf sipariş takibi ve servis hizmeti
Redüktör parçalarının üretim yerleri neresidir?

Gövde, dişliler, miller Türkiye’de bulunan iki fabrikamızda ve kalite güvencemiz altında üretilmektedir. Keçeler ve rulmanlar ise Avrupa menşelidir.

Otoblokaj nedir ?

Sonsuz tip redüktörlerde vida yapısına bağlı olarak otoblokaj özelliği sağlanabilir. Otoblokajlık durumunda çıkış mili üzerinden redüktöre hareket iletilmez.

İhtiyacım olan motor gücü neye bağlıdır?

Motor gücü makinenin ihtiyacı olan güç ve redüktör verimine bağlıdır. Redüktörün çıkış momenti ihtiyaç momentinin altında olmamalıdır. Makinenin ihtiyacı olan gücün hesabı tamamen makine tasarımcısının sorumluluğu altındadır. Temel bazı uygulamaların yaklaşık olarak ihtiyacı olan güç hesabı için  sitemizdeki GST modülü altındaki uygulama programı kullanılabilir.

Redüktördeki kayıplar nelerdir?

Redüktördeki verimi 4 kayıp belirler.

  • Yağ çalkantı kaybı
  • Dişli kaybı
  • Rulman kaybı
  • Keçe kaybı

Helisel veya konik dişlilere sahip redüktörlerde bu dört kayıp tek kademede yaklaşık %2 verim kaybına neden oluyor. Kademe sayısı n olan redüktördeki ortalama verim 0,98^n dir. Örneğin 3 kademe redüktörde verim: 0,98*0,98*0,98= 0,94 oluyor.

Kataloglarda verilen çıkış torkları yukarıda bahsedilen tüm kayıplar dikkate alınarak verilmiştir.

Dişli kalitesi neyi ifade ediyor?

Dişlinin gerçek evolvent, helis ve adım değerlerinin DIN3961 de belirlenen teorik değerlerle uyumunu ifade eder. DIN normuna göre 1 den 12 ye kadar dişli kalitesi tanımlanmıştır. 1 en yüksek kalite 12 en düşük kalitedir. Redüktörlerde kullanılan dişliler için istenen kalite 6 dır.

Bizim imalatımızdaki sınır 6. kalitedir. Yüksek teknolojiye sahip taşlama tezgâhları sayesinde daha iyi kaliteler üretilmektedir.

Sonsuz redüktörlerde neden bronz dişli malzemesi tercih ediyor?

Sonsuz vida sementasyon çeliğinden(21NiCrMo2), çark dişli bronz(Gz12SnCuNi) alaşımından üretilmektedir.

Sonsuz vida redüktörlerde dişliler birbiri üzerinde kayarak hareket ilettikleri için verimleri diğer redüktörlere göre daha düşüktür. Bu yüzden dişli  malzemeleri seçilirken mukavemet değerleri yüksek ve aralarındaki sürtünme katsayısı en düşük olan malzeme çifti seçilir.

Çelik/bronz malzemeleri arasındaki sürtünme katsayısı çelik/çelik veya çelik/döküm gibi malzemeler arasındaki sürtünme katsayından çok daha  düşüktür. Böylece daha yüksek verim elde edilir.

Ne tür döküm yöntemi kullanılıyor?

Pik(GG20-22) ve sfero(GGG40) malzemelerden üretilen gövde ve flanşlar kum kalıba döküm yöntemi ile üretilmektedir. Otomatik kalıplama makinası       ile döküm yapılmaktadır. Alüminyum olan parçalar alüminyum enfeksiyon yöntemi ile üretilmektedir.

Redüktörlere ne gibi testler uyguluyorsunuz?

Redüktör imalatının her bir aşamasında kontrol ve testler yapılmaktadır.

Malzeme tedarik edildikten sonra; malzeme spektral analizi, çekme deneyi

Döküm işleminden sonra; spektral analiz

Isıl işlemden sonra: sertlik ve sertlik derinliği ölçümü

Dişli ve gövdelerde; 3 boyutlu ölçüm tezgahları ile geometrik ölçümler

Son kontrolde; redüktör çıkış devri, motor voltaj ve akım kontrolleri

Redüktör parçalarını hangi norma göre imal ediyorsunuz?

Redüktör imalatı tek bir norma göre yapılmaz. Her parçanın kendine ait normu var. Örneğin; kama normu DIN6885, çektirme delik normu DIN332 gibi.

İmalat takibi ISO9001 e göre yapılmaktadır.

Hangi yağ kullanılıyor? Bakım zamanları ve değiştirme zamanları nelerdir?

Planet ve sonsuz redüktörlerde sentetik yağ, helisel ve konik dişli redüktörlerde mineral yağ kullanmaktayız. Sentetik yağ için yağ değiştirme aralığı 20.000 saat, mineral yağ için 10.000 saattir.

Sentetik yağlar kompakt gövde yapısına sahip verim değerleri düşük redüktörlerde tercih ediliyor. Bunun sebebi sentetik yağların yağ viskozite indeksi mineral yağlara göre yüksek olmasıdır. Yani yüksek sıcaklıklarda viskozitesi çok düşmez. Bundan dolayı sentetik yağlarda izin verilen maksimum yağ sıcaklığı 90 derece, mineral yağlarda 70 derecedir.

Neden düz dişli yerine helisel dişli kullanılıyor?

Helisel dişlilerin kavrama oranı düz dişliye göre daha yüksek olduğu için taşıdığı tork değerleri daha yüksektir ve daha sessiz çalışırlar.